Jesienne przetwory

Zenek
Posty: 1301
Rejestracja: 12 maja 2016, 19:24

Jesienne przetwory

Post autor: Zenek » 23 paź 2017, 18:49

Wątek o przygotowaniach do zimy

Kupiłem Beczkę 40 Litrów za 35zł i 40 kg kapusty za 24 zł plus wyjazd na Zjazdową 1 kg soli i ukisiłem kapustkę na surówki, kapuśniak, bigos i pierogi na całą zimę jak znalazł (Polecam to rozwiązanie bo macie domy i jest gdzie beczkę trzymać w chłodnym miejscu)
W tym roku zaniedbałem ale w ubiegłym zrobiłem przeciery pomidorowe z 20kg pomidorów bezłykowych tych jajkowatych

chwalić się co kto zrobił na zimę
Shadow, CZP10F, Luger P08, TT Radom, S&W 38 spec, Bocek iż 27, Uzkon ZK10, 2xSzwedy, Tikka 223 REM Sporter, Stag, Mauser, Fair Bock,Mosin Buss lub jak kto woli obecnie BUOS, CZ457 Iż 27 sporting. I kupa prochu.

Łysa
Posty: 15
Rejestracja: 22 kwie 2016, 15:39

Re: Jesienne przetwory

Post autor: Łysa » 23 paź 2017, 19:00

Sam deptałeś? ;)
Ja leniwa jestem. Jarek na razie grzybki zebrał i zrobił. Ja zebrałam pigwe. Jak Jarek zechce kupić lub wydestylować resztę składników to się poświęcę i tę twardą cholerę pokroję ... :twisted:

Zenek
Posty: 1301
Rejestracja: 12 maja 2016, 19:24

Re: Jesienne przetwory

Post autor: Zenek » 23 paź 2017, 20:29

łapą ubijam rano i wieczorem
Shadow, CZP10F, Luger P08, TT Radom, S&W 38 spec, Bocek iż 27, Uzkon ZK10, 2xSzwedy, Tikka 223 REM Sporter, Stag, Mauser, Fair Bock,Mosin Buss lub jak kto woli obecnie BUOS, CZ457 Iż 27 sporting. I kupa prochu.

ODPOWIEDZ